Cherry Blossom
FILEM TERAGUNG 2011 ?
16 March 2011 | Wednesday, March 16, 2011 | 4 CLICK CLICK TO LEAVE A COMMENT ♥
CORRECT ! hikayat merong mahawangsa . epic melayu , yeah , bagus KRU !
haa ,PETANG tadi meera pergi tengok film ni , dengan family ..
so , tujuan post ni , adalah untuk mengutuk film ini !! muahahaha ( gelak aneh ) .
haha , no no , not to the point sampai nak kutuk . film ni ok what ... not bad .
but i gotta admit , i expect a lot lot better and awesome-mer , but , its still ok . it still awesome yeah !
so , saja je nak buat review film ni , sebab tak ada kerjaa :)

perhatian kepada yang belum menonton :

  if anda seorang wanita , gadis , perempuan , girl yang girly girly , meera sarankan tak perlu pergi tengok , korang tak interested kan tengok film yang totally perang perang :)

  if anda lelaki/wanita yang tak suka film perang , tak perlu tengok .

haha , sebab apa ? sebab skop film ni adalah perang . fokus film ni adalah perang . ( entah betul ke tak ayat aku -_- ) tapi meera sukaa , best !

 
STEPHEN rahman-hughes did a very excellent job as MERONG MAHAWANGSA , he looks totally malay . eventhough , dia ni kacukan england tak silap , still looks like malay jati , hehe .

eh eh , haha , baru meera tahu , yang GAVIN , prince rom dalam merong mahawangsa ni actually BOYFRIEND SYARIFAH AMANI ? wiuu , tapi dont know if bekas or still bercinta lagi :)

lagipun they look cute for each other , bagus bagus , ajar gavin masuk islam okay :)

jom , kita buat review . . so , MR YUSRY KRU , sila beri perhatian !! haha , mengarut je aku -_-
sila bayangkan diri anda MR YUSRY KRU and review ditujukan kepada anda , hehe

thumbs up :)
  • this film can be kategorikan as GREAT , because it involved many outsiders which is good , its not a common thing for malaysian movies to see a lot of foreigners , right ?
  • film ni ok , tak macam kebanyakan film melayu yang lain yang hanya meleret leret tanpa lakonan yang mantap or isi yang bagus , tidak mengutuk ye ! saja je ni . no hard feelings tau .
  • ada pelakon INGGERIS and CHINA yang best :)
  • lakonan yang mantap ! 
  • and and ada lawak lawak , pandai ye MR YUSRY selitkan unsur comedy , bagus bagus , keep it up , tak ada la bosan sangat kan . YING YING :)
  • TEKNIN CGI yang mantap ! looks real and scene lawan yang bagusssssssss ! tak de la macam scene lawan drama melayu yang looks sooo unreal -_- . no hard feelings !!!
  • music orchestra kan , gempak ! best . music dia menambahkan semangat untuk tengok , and sesuai untuk scene scene tersebut . bagus MR YUSRY !
thumbs down :(
  • lakonan ummi nazeera sikit sikit je , not much as i expected it would be . 
  • film ni all around , all about war -_- . be careful MR YUSRY , it can be bored at some points because terlalu focused at war sajaa . yang lain kurang sikit . hmm , kena lah tambah lada hitam , cili , bawang lagii. ( walaupun meera tak makan sayur:) tapi still best ok !!!!
  • and and , part yang cermin banyak and ada api kat sampan garuda macam tak berapa logik and aneh , hehe . but still not bad :)
haa , dah baca kan , thumbs up lagi banyak dari thumbs down right ? so , think for yourself or dalam bahasa jawa lu fikirlah sendiri :)

ada lagi satu MR YUSRY !! saya lupa nak cakap tadi , sebab tak tahu nak letak dalam THUMBS UP KE THUMBS DOWN . hehe .
haa , askar askar melayu tu , lawakla , kurus kering semua !! nampak tulang semua kecuali JEHAN MISKIN , haha . aneh la , lawak je . cuba bagi training sikit at mereka , bagila semua badan macam TAYLOR LAUTNER , kan cantik je ,smart and looks so cool , ni meera malu la cause cuba bayang kan film ni kan ditayangkan di 72 countries , they will look at malaysian man's body yang perang tu nampak tulang je , haha . lawak pun ada . :D

paling benci yang botak nama KAMAWAS if tak silap . ahli garuda juga tu -_- dah la gatal jahat pula tu , eerrr , nak aje tumbok die !
haha , aneh je . that means lakonan dia ok . tapi , err -_-
still remember SIKIT SIKIT the pantun yang menjadi trademark film ni :
BILA MASA TIBANYA WAKTU
REDUP HATI KAUM BERDUA
BILA DUA JASAD BERSATU
HIDUP INI JADI ... 

haha , yang last tak ingat !!
yeah . sampai sini je rasanya , tak nak la panjang panjang , kang aneh je .
so bye bye , dah tengok EPIK ni kan ?

P/S :super show 3 .. ! nak pergi nak pergi ..
take me with. take me with . :(
 LOVE LOVE LOVE













Older PostNewer Post
♥ Greetings ♥

nur ameera
Malaysian but currently studying in London
https://instagram.com/nurameeera/
https://twitter.com/meera_april
20 APRIL 95!
ex: DTHO, CJ, SBPI GOMBAK, KYUEM
GOAL :JANNAH
..PRECIOUS ARCHIVES..


♥ Melody ♥


♥ Random ♥


♥ Pillar of Strength ♥


♥ Companions ♥


♥ Visitors ♥

humans are here :)