Cherry Blossom
MKS '11 WITH MULTIMEDIA UNIV. BEST !
14 March 2011 | Monday, March 14, 2011 | 5 CLICK CLICK TO LEAVE A COMMENT ♥
assalamualaikum ! annyeong ! hello ! arigato !! ( ? )
yeah . hari ini meera meringankan urat urat saraf , or mat saleh would say our neurons ,
untuk update pasal program MKS atau nama pendek MARI KE SEKOLAH :)

haaa ! kejap , sebagai mukadimah , nak tunjuk 'rantai leher' abang azzat yang dicapture oleh abang sheikh .. hee , yeke ? dont know ...
ok , lets move on ! lets go to school ( MKS ) 2011 was held , haha , nak BI ke BM ? 
pada 5/3/11 bersamaan saturday bersamaan 30 rabiulawal .. 
sebenarnya dengar kata fasilillilitatttorr , haha , susah ejaa -_- tiba at SBPI GOMBAK hari jumaat ,
betul ? haa , tapi mereka memperkenalkan diri pada hari sabtu .
malam sebelum mereka bertolak , jom tengok gelagat yang comel ni :

     
fasi semuanya berapa orang ? ramaiiiii , dalam lebih kurang 20++ orang kan .. nama tak ingat semua , hanya beberapa nama yang sempat yang melekat sikit kat otak ..
antaranya :
  • abang HAFIZ and abang SHEIKH sebab fasi group meer :)
  • abang BOB sebab dia selalu adaaa , apa maksud ?? hehe
  • abang PAI sebab lawak and aneh, haha
  • abang NAS sebab uwaaaa , badan dia gila flexsibel wehh , chop , macam tiada bonesssss ! boleh lipat sana lipat sini , pusing sini pusing sana , lentur sana lentur sini , haha. seriouslyy
  • abang AZZAT , sebab incharge game shield egg , tak menang pon T.T
  • abang MAT TOP sebab jual TOP-UP and pengarah kan ? wiuuuu
  • abang CIK WAN sebab ada game meer kene PEGANG KATAK AND CACING , arRGGGHHHH !!
  • abang ZAIDI sebab jumpa kat FB
  • kak ERDA sebab game superherosss , team meera seksi , CATWOMAN , haha .. 
  • kak UUUUUNA , sebab ada dengan abang PAI time karaoke aneh -_- hehe
  • kak ONAAA sebab nama lebih kurang uuuunaa :)
  • kak AISYAH sebab ayuuuuuuuu sangat !
  • kak SHIMA kak PUTERI kak SURAYA sebab ermm , teringat , hehee
sebenarnya ada ramai lagi kan ? 
haa , cuma otak tak ingat and ada yang tak menonjol , ceh ? meera pula cakap hal menonjol,
kitorang yang perlu menonjol sebenarnya -_- maaf maaf ..

yeah , jom ,meera curi pic pic from abang SHEIKH and abang NAJIB ,hehe , tak marah kan ? sharing is caring ! hee . 
main cakap je .
kang habis kena saman T.T
share all gambar MKS ? whoaaaa , 1000 lebih -_- tak mungkin nak merajinkan diri ..
hanya yang dianggap penting ,hee , penting kot =_=
antara fasilililitatotttor , 

this is abang BOB and abang MAT TOP :)

haha.

yang tengah abang ZAIDI yang kanan abang PAI :)


abang SHEIKH and abang HAFIZ :)
 

abang MAT TOP, and abang AZZAT yang diminati oleh BILLA ! hahaa, pecah rahsia :)
 
abang NAS yang tengah tu . boleh lenturr :)

haha , abang ni ( tak ingat nama T.T ) diminati oleh AMIRA MANAN ! haha . 

hari dimulakan dengan ucapan abang PAI , masa tu punyalah muka suciiii , hehe


haa , lupa nak mention yang program ni at integomb hanya untuk student FORM 4 je :)


then , we were devided into 17 groups , because there were 34 fasi(s) ? wow ..
1 group dua fasi , then 17 groups 34 fasi plus fasi yang tiada group , 
meaning more than 34 fasi ? wahh , baru sekarang
terfikir buat calculation -_- -_- -_-
I'M SUCH A GENIUS .....!



haaaa , curious , mesti anda tertanya tanya , huuui , meera group apa ???? 
haha, tahulah , makcik sebelah je yang curious , kan makcik :)
walaupun you dont wanna know , i'll tell you .

GROUP NUMBER = 6
GROUP'S NAME = TWILIME 
that is TWILIGHT + LIME = TWILIME :)

sebab abang BOB said , nama kumpulan mesti nama MOVIE/FILM dan 
nama BUAH BUAHAN .. film apa yang memang hot especially in USA
TWILIGHT ! mula mula cadangan YAN, member group, bagi TWIPPLE,
tapi FAIZ cakap nak TWILIME .. so TWILIME lahh . and dipuji masa explorace :)

toing , ada main SI BUTA DAN SI BISU . haha , aneh la -_-  take a look


 

EXPLORACE
jom langkau and terus pergi petang , ada explorace ! haha , meera dah biasa dah
explorace ni , setiap tahun masuk especially time still at CHERAS JAYA , rinduu ..

explorace with fasi MMU yeah , bestt !! tak boring macam sesetengah explorace, haha
berpengalaman luas ni sertai explorace , jangan main main dengan taiko nii, hee .

menguji rohani , fizikal , intelek, jasmani dan mental ! ^^
mana tak nya , got 17 station weh . tak ke banyak tu ? haa , banyak kan .
and every station is ummmm how should i say this , UNIQUE ?? hehe


group 6 start dengan station 6 with abang nas and abang .... tak ingat ! huuu T.T
yang memang memorable is euhhhh , KATAK + CACING ...
tak percaya ? 
ini cacingnya ,
huaaa , kene ambil syiling dalam cacing ni kot .. apa perasaan ? kyaaaaaa !
haha , over gila aku -_- . meera tak sentuh pun , sebab member lelaki dah alihkan , thanks guys !
gomawo .. but , tengok secara dekat , omo , erkk .!!!!! cacing nipis and caing tebal
mana korang nak pegang ? TT.TT

group farah kena angkat satu cacing dari tupperware tuh !
haha , nasib baik team meer tak kena .. fiuhh ...
farah , best tak angkat cacing tebal tuh ??

bersama cacing ada KATAK dalam satu lagi bekas , ARR !!! lagi ar , katak ni semua orang 
memang kena pegang, angkat and letak dalam kotak
yang disediakan . dah la jauh . masa fasi CIK WAN bagitahu , meera cakap ,

'   wehhh ! kao gileeeerr ke ??!!!   '

haha , tapi dalam hati je :) tak mungkin meer nak kurang ajar .. 
i dont have the guts to say that ..
seriously , touched the frog . unforgettable .. 
THAT SLIMY GREEN NOT CUTE LOOKING FROG -_-

hee , kejap kejap , kena muhasabah diri balik , seburuk mana sesuatu makhluk
itu , ia tetap makhluk ciptaan ALLAH TAALA .. jadi kita sebagai manusia
jangan lah memperlekehkan sesuatu makhluk itu ..
haa ! ingat tu ! ayat yang dibuat dalam masa 5 saat je , spontan wehh .
tak sangkaaaaa ..

nak tao tak ? haha , time meera dengan penakutnya angkat katak dari bekas kaca
tuh  , nampak sangat katak tu pun tak suka meera , tahu tak , tak guna ouh ,
susah payah keluarkan 'dia' beberapa kali , then dah dapat tak sampai 2 saat
dia pergi lompat keluar pergi lantai ! eerrr , terkejut la apa lagi , nak kene kutip die pula -_-
nasib baik ada ahli group tolong tangkapkan bagi kat tangan, then meera terus
lari and campak kat kotak tapi die tak masuk mangkuk , haha . 
pastu buad tak tahu je ,malas nak angkat die lagi -_-




perhatian , dalam pic pic di atas tiada meer :) AND dekatnye kotak tuh !
time team meera , jauh kot -__- tak adil !

ANGKAT KAWAN
frogs and worms , done . next ?
urm , aktiviti waktu malam la terus , hehe .
game angkat kawan ! tak faham ? ha, tak perlu faham :)
cepat, there's me inside this pic . cuba cari yang berseluar trek line biru belah kanan sekali
pegang poket^^

 

SUPERHEROES
then,
permainan yang diberi nama SUPERHEROES .. teringat lagu supa dupa diva :)
team meera, CATWOMAN , haha , macam apa -_-
ni kak erda yang uruskan aktiviti ni .


permainan ni melibatkan COURAGE the cowardly dog and MENTAL ..
macam bahas english yang more to santai , tak macam yang serious tuh sampai
air liur terpercik percik . -_- .
akibat kekangan masa , towards the end jadi macam aneh haha , sebab laju and ringkas .

haa ! lagi satu ! teringat pula dengan mamat kelantan ni ! haha, tak tahu nama dia apa ,
tapi yang pasti he's kelantanese student integomb juga, lawak weh ..
dia cakap english in kelantanese dialect . you should hear it . haha .
nak dengar lagi !!!!! nak gelak ....

' destroy our intergomb bumi '
haha , lawak la , lagi banyak laaa yang dia cakap . adoihh ... aneh pun ade -_-

ehh , pejam pejam celik celik gila panjang post ! haha , tade sape bace
panjang panjang gini , padan muka kau meera -_- .

cepat , take 5 , gi minum air kelapa , buang air yang perlu dibuang ,
tidur sekejap , then mai sini balik :)

SENAMROBIK
dah ? yeah , keesokan harinyaaa , hari terakhir, hehe , yeah ,
setakad dua hari .. hari terakhir waktu pagi , ada senamrobik !


wiuuu , si baju hijau di atas ..




SHIELD EGG
then , buat shield egg yang aktiviti
abang azzat tuh .

' jangan bagi telur pecah kalau dibaling dari tingkat 1 '

tapi dibaling dari tingkat 2 . sebab tak cukup tinggi kot , heee .
itu je pon aktiviti , kumpulan yang menang , urm , tak tahu .
tak di umumkan rasenye . ke meer tidur ? tak mungkin , mata ku tak mudah kalah .
haha , merapuuu !!



judges !


terus ke closing ceremony , tiba part ni hanya makcik sebelah rumah yang baca , kan makcik ?

what ? yes , KATY PERRY datang integomb weh !!!
ada kawan mimpi macam tu -_- . tadelah . setakad lagu dia yang datang .
california girls are unforgettable , lagu ni ? no no no ..
LAGU NI :

BABY YOU'RE LIKE FIREWORKS 
COME ON LET YOUR COLORS BURST ~~~~
 

haa , tahukan ? tak tahu ? pergi tahu kan diri anda . tambah ilmu di dada .
lagu ni abang abang fasi kata THEME SONG OF THE PROGRAM ..
lagu tema :)

CLOSING CEREMONY
then , closing ceremony , everybody was exhausted right ? especially fasi fasi
kesian merekaa





then balik ! balik mana ? diorang semua yang balik , kami di integomb stay situ T.T
nak balikk . tapi sekarang ni memang kat rumah la , hee

SNAPPING PICTURE(S) TIME

finally , time nak the end tuh , ada time bergambar untuk kenang
kenangan , jom kita usha sama sama ok ? team meera je yang dapat banyak group pic
sebab abang SHEIKH punya DSLR :) lets go !!! MEER BER - T SHIRT PUTIH :)
   
haha , yang bawah ni meer aneh -_- pergi berdiri bongkok

group pictures ! see if u can find me , haha , no way ..
time ni belum ready , aneh je
ni dah ready :)


conclusion : hypothesis is accepted . haha , -_-
yeah . pengalaman yang best and post yang panjang .



bye bye , thanks makcik kerana sudi baca sampai habis , 
haha .. errkk .
annyeong , till we meet again in this blog ..
i'll vanish in 2 mins .

P/S : want to watch HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA .
wiiiiiii , mama ajak , member pun ada ajak ..

LOVE LOVE LOVE












Older PostNewer Post
♥ Greetings ♥

nur ameera
Malaysian but currently studying in London
https://instagram.com/nurameeera/
https://twitter.com/meera_april
20 APRIL 95!
ex: DTHO, CJ, SBPI GOMBAK, KYUEM
GOAL :JANNAH
..PRECIOUS ARCHIVES..


♥ Melody ♥


♥ Random ♥


♥ Pillar of Strength ♥


♥ Companions ♥


♥ Visitors ♥

humans are here :)