Cherry Blossom
ALLAH 'give and take' on the 21st of march 2013
29 March 2013 | Friday, March 29, 2013 | 5 CLICK CLICK TO LEAVE A COMMENT ♥
thursday, 21/3/2013..
that day gave me happiness and sadness ..
why i stated that ALLAH give and take on 21/3/2013 ?
i'll tell you why ..

HE gives
excellent results, alhamdulillah.
yes, it is super late to post about spm results but still SYUKUR ALHAMDULILLAH..
obtained straight A's , A+ and A , I was hoping for straight A plus, tapi bukan rezeki untuk itu, apa yang ALLAH beri ni, I'm grateful enough, ini yang terbaik, ya ALLAH, sangat bersyukur : D
I'm hoping for a bright future, and
dapat jadi insan yang berjaya dunia sejahtera akhirat INSYAALLAH :)
here's a lil 'something' to show the situation

time ni before masuk dewan, everybody was like dup dap dup dap dup dap, teeeeeeeettt.
left : me with anis cuna, I'm happy for you guys too. right : bersama adik adik dorm :)
haha amalia dengan brand new braces ---__---"

teruna teruna yang starr ! congrats straight A+ arif and adam :)

penyeri JUMPERZ, royy !
thanks ma for everything ! 
nak letak gambar dengan ayah, tapi dia tutup mata -_-"

ha, itu apa yang ALLAH kurniakan pada awal hari tersebut..
masa berjalan, detik demi detik.... dan...

HE takes
my grandfather ..
my grandfather was ill, so my family and I, we commute, berulang alik ke kampung tengok atuk .
malam sebelum ambil result tu,
I was at the hospital visiting grandpa, and we came back home in the middle of the night cause I really wanted to take my result at school .
khamis tu, ambil result and petang tu jugak, balik ke kampung tengok atuk 
my parents knew his time was near.. and yes . 
atuk kembali ke rahmatullah pada waktu maghrib, selepas dibacakan yasin..
dan hari hari selepas tu berulang alik rumah-kuala selangor, untuk tahlil ..

yang terasanya, bila tengok nenek ...
they have not lived together for 1, 2 , 3 or even 7 years, but about 70 years !
can u imagine that ?
susah senang bersama, berpuluh puluh tahun, besarkan anak yang ramai lagi ..
tapi bila soal ajal maut ni, ALLAH yang MAHA BERKUASA ..
tak pernah sekalipun tengok nenek menangis, not even once, tapi bila dikebumikan tu, mengalir juga air matanya..
hmm, itulah, sediam diam nenek bermula dari atuk meninggal, perasaan dia kita tak tahu..


dulu masa atuk sihat, setiap kali jumpa, mesti dia akan cakap,
"meera, belajar pandai pandai... cucu atuk pandai pandai..."
dan tahun berganti tahun, umur atuk makin lanjut, and
eventually he fell sick, berat susut, the worst part is, he began to forget things including me..
sedih sangat bila dia dah tak bagi nasihat yang sama tu.. 

ALLAH tetapkan yang terbaik, so just trust Him ..

soal mati .. takut bila fikir , tapi mati itu pasti ...
bila bila masa kita pun akan ikut jejak mereka yang mati, cuma masa, sekejap atau lambat, hari ini atau esok, ALLAH yang tahu bila masa kita akan tiba.

p/s : yes, I am worried about what's next,
what is going to happen,
what will be my future ??... 
is it gonna be what I want or not even what I hope for.
YA ALLAH.........


Older PostNewer Post
♥ Greetings ♥

nur ameera
Malaysian but currently studying in London
https://instagram.com/nurameeera/
https://twitter.com/meera_april
20 APRIL 95!
ex: DTHO, CJ, SBPI GOMBAK, KYUEM
GOAL :JANNAH
..PRECIOUS ARCHIVES..


♥ Melody ♥


♥ Random ♥


♥ Pillar of Strength ♥


♥ Companions ♥


♥ Visitors ♥

humans are here :)